Linkek a témában:
A zöld paradicsom minek van?
A piacokon a napokban fel-felbukkan az éretlen, azaz zöld paradicsom, amit téli savanyúságból is ismerhetünk. Mire jó még ez a zöldség, és hogyan készül belőle savanyúság?
Mérgező a zöldparadicsom?
A magyar konyha régről ismert remekei a nyár végére már be nem érett zöldparadicsomokból készült savanyúságok. Ki hogyan szereti: édes-savanyú, csípős vagy éppen más zöldségekkel vegyített változatai a legismertebbek. A befőzési időszak a zöldparadicsomhoz is elérkezett.
Sült zöld paradicsom - film
Evelyn unalmas életén változtatni kívánó, túlsúlyos, középkorú háziasszony. Férje teljesen mellőzi, beteg nagynénje folyton szekírozza, magánéletileg eljutott a komplett mélypontra. A véletlen úgy hozza, hogy a kórházban megbarátkozik Ninnyvel, egy ellenállhatatlan idős hölggyel, aki elmeséli fiatalkori kalandjait. Félszáz évet repülünk vissza az időben, hogy megismerjük Idgie és Ruth történetét. A két nő - az egyik tűz, a másik víz - a különös nevű Whistle Stop városkában együtt vezette a hely legjobb kisvendéglőjét, melynek ételspecialitása a sült zöld paradicsom volt. A jó ételek mellett pár őszinte szó, baráti jókedv és emberi légkör várt az ide betérőkre.
Zöldparadicsom savanyúságnak
Vannak olyan évek, amikor az augusztusi kötések már nem képesek beérni, és a nyakunkon marad a sok zöld paradicsom.
Ezek megérlelhetők temperált szobaablakokban, azonban a mennyiség még így is tetemes lehet, rakjuk hát el télire, savanyúságként.