Linkek a témában:
Hogy kell berakni a vizes uborkát?
Először is tisztázzuk a VIZES UBORKA nem kovászos uborka
Vizes uborka eltevése télire.
Sós vizes uborka Irma nénitől
Ez a recept az egyik legjobb zágoni örökségünk. Onnan jött át a második világháborút követő népvándorlásban apai nagyapátok, ám az ő édes húga, Irma néni csak Aradig ment, s ott készíti így – dédmamátoktól tanulva- a sós erjesztésű uborkát.
Sós vizes uborka télre
Ez az uborka majdnem olyan nagy kedvencem, mint a kovászos. Sokkal jobban szeretem étel mellé savanyúságként is, mint akár az ecetes, akár a csemege uborkát. Salátákba pedig – mint például az orosz hússaláta vagy a majonézes krumplisaláta – szerintem összehasonlíthatatlanul jobb. (Persze ez az én ízlésem, az én véleményem.)