Linkek a témában:
Savanyúkáposztás-fűszeres tekercsek
Réges-régen (azaz több mint 2 évvel ezelőtt) sütöttem először savanyúkáposztás tekercseket, de akkor még kelt tésztával. Később ez a "találmány" olyan családi kedvenc lett, főleg a férfinépek között, akik az édes sütemények helyett ezt szívesebben ették. Olyannyira, hogy később az alapvetően savanyúkáposzta-pirospaprika-kevés olaj hármasára épülő töltelékhez apróra vágott sonkát, tarját vagy darált pörkölthúst is kevertem.
Savanyú káposztás pogácsa
Ezt a pogácsát szalonnás-sonkás változatban is elkészítheted. Ebben az esetben szükséged lesz még 10-15 dkg nagyon apró kockákra vágott húsos szalonnára. A szalonnakockák háromnegyed részét a többi hozzávalóval együtt gyúrd a tésztába kelesztés előtt. A megmaradt szalonnadarabkákat pedig szórd sütés előtt a tojással megkent pogácsák tetejére.
Savanyúkáposztás pogácsa
Megjött az igazi ősz, hideggel, esővel. Kezdhetjük a vitaminadagolást a szervezetnek. Ehhez most egy savanyúkáposztás, húsosszalonnás pogácsát hoztam, amit a Kifőztük 2012. októberi számában találtam.