Linkek a témában:
Savanyított káposzták
Savanyított káposztánkat hagyományos módon, só hozzáadásával, tejsavas erjesztéssel savanyítjuk, ahogyan azt elődeink is tették. Műanyag hordókban rétegezzük, sózzuk, majd alaposan megtapossuk, végül nehezéket teszünk rá, és várjuk az ízletes végeredményt, hogy kiforrja magát.
A savanyú káposzta igazi csodaszer
A savanyú káposzta az egyik legfontosabb élelmiszerünk télen. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, mely segít immunrendszerünk védelmében. Használjunk minél gyakrabban és változatosan!
A savanyú káposzta készítése
A savanyú káposzta készítése
A savanyú (más néven erjesztett) káposzta készítése hagyományosan a betakarításkor megmaradt káposztafejek felhasználására szolgált. Ez egy olyan hagyomány, amelyből régen az egész család kivette a részét. Ebben a cikkben a savanyú káposzta készítését szeretném ismertetni, továbbá arról is szó lesz, hogy miért is olyan egészséges a savanyú káposzta fogyasztása.
Csináld magad: savanyú káposzta
A boltokban kapható savanyú káposzta kilója 300–700 forint körüli, ropogósságát sokszor borkén segítségével őrzi meg és nátrium-benzoáttól tartós. Ez így nem mehet tovább!
Savanyú a káposzta
Volt már veled olyan, hogy a hűtőben (neadjisten a kamrában lévő nagy káposztásbödönben) várakozó káposztára jártál, fejed hátrahajtva engedted nyitott szádba a világos káposztacsíkokat, hogy aztán szemedet a savanyúságtól összehúzva rágcsáld a mennyei mannát? Ha igen, te is a savanyú káposzta rajongóinak táborát gyarapítod.
Savanyú káposztával készült receptek
A savanyú káposzta tartalmaz C-, B6- és B12-vitamint, folsavat, ezenkívül vasat, kalciumot és foszfort – tehát a vitaminhiányos időkben különösen célszerű fogyasztani: javítja a szervezet ellenálló épességét. És finom is! A friss zöldségekre várva használjuk ki!



