Linkek a témában:
A cékla - Beta vulgaris - termesztése
A cékla nagyon igénytelen, ezért nagyon könnyű bánni vele. A közepes tápanyag igényűek közé tartozik, és beéri a félárnyékos területtel is. Februártól vethető, szabad földbe. Hatalmas magjaival könnyen tudjuk tartani a növények közti távolságot.10 centiméterenként két magot tegyünk, majd a ritkítás során az erősebbet hagyjuk meg. A kiszedett gyengébb növekedésűeket akár át is ültethetjük, és bár ilyenkor meglankadnak, alapos öntözés után felélednek.
Almapaprika csúcsterméssel
A magyar konyha szerencsére a savanyúságok terén is különösen gazdag és a savanyúságok hosszú sorában a savanyított almapaprika vagy ennek a gyalult káposztával töltött változata nagy népszerűségnek örvend. Sz.v.sz. ami nyáron az uborkasaláta tejföllel vagy a paradicsomsaláta lilahagymával, az télen a cékla és az almapaprika.
Cseresznyepaprika fajták
Kalocsai Alacsony/Magas cseresznye
Globál (baktériumrezisztens) -közösségi fajtaoltalom alatt álló
Hagyma lap
A hagyma a természet egyik ízletes adománya. Ez az oldal azért jött létre, hogy összegyűjtse és tematikusan rendezve ön elé tárja, a témával foglakozó legjobb weboldalakat.
Karfiol lap
Az egyik legfinomabb ehető virágrügy, nap mint nap a konyhában! A karfiol egyetlen zárt, általában fehér rózsát képez. A főhajtás levágása után a száron mellékfejek képződnek, amelyeket szárastól elfogyaszthatunk.
Káposzta lap
A lap a káposztával kapcsolatos linkek, de főleg receptek gyűjteménye.
Paprika lap
A paprikapontlapponthu a paprika, mint növénnyel, annak előállításával, felhasználásával foglalkozik.
Tájékoztat a paprika és társai hungaricum jellegével.
A magyaros, illetve nemzetközi konyhában vállalt jelentős szerepéről sok oldal tekinthető meg.
Sok oldal szerepel a paprkával kapcsolatos internetes témában.
Sárgarépa lap
A répafélék igen fontos zöldségnövényeink. Vitaminforrások, ízesítők, nyersen vagy főzve egyaránt fogyaszthatók.
Uborka lap
Cucumis sativus termesztésének, fajtáinak bemutatása, különleges uborkák ismertetése
Fermentált biozöldség: a legegészségesebb savanyúság
Tradicionális eljárással és hosszú erjesztési idővel készült fermentált biozöldség: káposzta, sárgarépa, tarlórépa és cékla. Élőflórás baktériumkultúrát tartalmaz, így természetes probiotikumnak minősül.