Linkek a témában:
Erdélyi rakott káposzta
Ma nem mentem dolgozni, mert itt a hegy tetején a hó elzárt minket a külvilágtól. Hiába mondtam Attilának pénteken, hogy cserélje le a nyári gumit, nem hallgatott rám, most meg nagy fogadkozás közepette mehetett le a tükörjégen a gumishoz. Szeret veszélyesen élni, de mindegy.
A táj gyönyörű, tiszta karácsonyi hangulatba is kerültem, ez pedig egyenes utat jelent a konyhai tevékenykedéshez.
Kolozsvári rakott káposzta
A rakott ételek jellemzője, hogy rétegesen helyezzük az elkészített alapanyagokat tűzálló edénybe. Az így összeért finomságok ínycsiklandó ízeket eredméyneznek.
Rakott káposzta Zsuzsi módra
Bizony mondom én néktek, ennek a „saját receptnek” a története, a régmúltra nyúlik vissza: valószínűleg, egy kósza pillanatomban történhetett, hogy valamilyen kelkáposztát nem nélkülözhető ételt készíthettem, amikor is kiderült számomra, hogy gyermekeim nem szeretik a kelkáposztát; én viszont szeretem a rakott káposztát!
Savanyú káposztából - Rakott káposzta
A savanyú káposzta fejeskáposztából készül, melyből átlagosan 7-8 kg-ot fogyasztunk évente. A fejeskáposzta a világ egyik legfontosabb zöldségféléje, az évente termő zöldségmennyiség 10%-át ez teszi ki.



