Linkek a témában:
Csemegehagyma savanyúság
No, ez nem embernek való munka, nem is szoktam, csak pár üveggel eltenni, mert utálatos a pucolása. Persze, ha van nagyon zsenge, fehér héjú gyöngyhagymánk, akkor azt nem is kell meghámozni. De nekem nincs, nem is láttam még piacon gyöngyhagymát errefelé. Marad tehát az apró hagyma (dughagyma), azt viszont sajnos tisztítani kell.
Gyöngyhagyma ecetes lében
A felszedett gyöngyhagyma annyi nem volt, hogy jó pár befőttes üvegre szétpakoltam volna, de a tisztítása jó sok munkával járt. Aki csinálta már az tudja miről beszélek. a megtisztított hagymákat két léről jól átmostam, a második mosásnál még vagdostam le róla rossz részeket amiket észrevettem, illetve a nagyon nagy darabokat ketté vágtam.
Gyöngyhagyma savanyúság
Ahogy tavaly már írtam nagyon szeretem. Meg is kértem anyut, hogy szerezzen be nekem hagymát. Vett is, kb. egy kilónyi apró szemű vöröshagymát. (kicsit apróbbat, mint tavaly). Idén már a saját konyhámban tettem el. 5 kis üveg (370 ml-es befőttes üveg) lett ekkora mennyiségből, az alábbi léből egy kevés azért megmaradt, de ennyi holtteher veszteség még belefér:)