Linkek a témában:
Ecetes uborka eltevése
A kisebbecske, jól megmosott uborkákat szép rendben üvegekbe tesszük.
Az üveg aljára pár szál kaprot és csombordot helyezünk.
Ecetes uborka télire
Sokan komoly ördőngösségnek tartják a befőzést, pedig szerintem egyáltalán nem az. Persze azért ha úgy csinálnánk mint nagyanyáink, akiknek mindent így kellett télire tartósítani, akkor valóban nem lenne móka. De néhány üveg akármi eltevése igazán nem nagy fáradtság.
Ecetes uborka
Uborka eltevése rengeteg változatot ismer, minden háznak megvan a maga szokása, s valószínű minden ház éléskamrájában fellelhető. Az alábbiakban néhányat közlünk.
Forrázott ecetes uborka
A vizet ecettel, fűszerekkel, sóval, cukorral felforraljuk, majd amikor felforrt az üvegbe tett uborkára öntjük. 1 napot állni hagyjuk, majd leöntjük róla a levet és beletesszük a nátrium-benzoátot, ezután újra felforraljuk és visszaöntjük az uborkára. Az üveget szorosan lezárva száraz dunsztban hűtjük ki.