Linkek a témában:
Kolozsvári rakott káposzta
A rakott ételek jellemzője, hogy rétegesen helyezzük az elkészített alapanyagokat tűzálló edénybe. Az így összeért finomságok ínycsiklandó ízeket eredméyneznek.
Rakott káposzta Zsuzsi módra
Bizony mondom én néktek, ennek a „saját receptnek” a története, a régmúltra nyúlik vissza: valószínűleg, egy kósza pillanatomban történhetett, hogy valamilyen kelkáposztát nem nélkülözhető ételt készíthettem, amikor is kiderült számomra, hogy gyermekeim nem szeretik a kelkáposztát; én viszont szeretem a rakott káposztát!
Savanyú káposztából - Rakott káposzta
A savanyú káposzta fejeskáposztából készül, melyből átlagosan 7-8 kg-ot fogyasztunk évente. A fejeskáposzta a világ egyik legfontosabb zöldségféléje, az évente termő zöldségmennyiség 10%-át ez teszi ki.
Az egyik legkedveltebb téli étel
Ha egy francia vagy spanyol étteremben rakott káposztát rendelnénk, igen furcsán néznének ránk. Meglepetések itthon is érhetnek bennünket, mert nyilván, mint sok mást, ezt a közkedvelt téli ételt is ahány háziasszony, annyiféleképpen készíti el. A konszenzus, hogy az egyetlen, ami nem hiányozhat egy valódi rakott káposztából, a savanyú káposzta.
Erdélyi rakott káposzta
Ma nem mentem dolgozni, mert itt a hegy tetején a hó elzárt minket a külvilágtól. Hiába mondtam Attilának pénteken, hogy cserélje le a nyári gumit, nem hallgatott rám, most meg nagy fogadkozás közepette mehetett le a tükörjégen a gumishoz. Szeret veszélyesen élni, de mindegy.
A táj gyönyörű, tiszta karácsonyi hangulatba is kerültem, ez pedig egyenes utat jelent a konyhai tevékenykedéshez.